Direktlänk till inlägg 25 juli 2011
Peters Viltpaj
Ingredienser:
4–6 portioner:
2 gula lökar
smör el margarin till stekning
3 vitlöksklyftor
600 g viltfärs
salt och vitpeppar
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
20 minitomater
ca 20 svarta urkärnade oliver
200 g fetaost
1 msk oregano
200 g riven ost
Pajdeg:
300 g smör el margarin
6 dl vetemjöl
4 msk kallt vatten
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en långpanna. Värm ugnen till 200 grader.
Skala och finhacka löken, bryn den lätt. Skala vitlöken. Bryn färsen i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och pressa i vitlöken. Tillsätt den brynta löken. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka ev av med mer salt och peppar. Lägg fyllningen på pajskalet. Fördela tomater och oliver ovanpå. Smula fetaosten och strö över den hackade oreganon. Avsluta med den rivna osten. Grädda i ugnen i 200 grader, 20–25 minuter. Gott med en grönsallad som tillbehör.
Smaklig måltid!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|